Απαγορευμένες περιγραφές ασφράγιστων αντικειμένων

17.-(1) Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε κατά τη διεξαγωγή εμπορίου, επιχείρησης ή επαγγέλματος:

(α) Να επιθέτει σε ασφράγιστο αντικείμενο, περιγραφή που τείνει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ολόκληρο το αντικείμενο ή μέρος αυτού είναι κατασκευασμένο από χρυσό ή ασήμι, ή

(β) να επιθέτει σε αντικείμενο περιγραφή που περιέχει αριθμό ο οποίος συμπίπτει με ένα από τους πρότυπους βαθμούς καθαρότητας, ή

(γ) να πωλεί ασφράγιστο αντικείμενο στο οποίο έχει επιτεθεί περιγραφή που προβλέπεται στο παρόν εδάφιο ή οποιαδήποτε άλλη περιγραφή ή σήμανση που τείνει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι αντικείμενο από πολύτιμα μέταλλα.

(2) Το εδάφιο (1) δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις περιγραφών που επιτρέπονται με βάση τις διατάξεις του Μέρους Ι του Παραρτήματος Ι του παρόντος Νόμου.

(3) Το εδάφιο (1) δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις των αντικειμένων που αναφέρονται στο Μέρος ΙΙ του Παραρτήματος Ι του παρόντος Νόμου.

(4) Χωρίς να επηρεάζονται οι διατάξεις του εδαφίου (1) του άρθρου 5 του περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμου (η έννοια του όρου «ανακριβής εμπορική περιγραφή» ως περιγραφή που είναι ανακριβής σε βαθμό που εξ αντικειμένου μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση), εμπορική περιγραφή που αναφέρεται στο βαθμό καθαρότητας οποιουδήποτε πολύτιμου μετάλλου, είτε σε μέρη ανά χίλια είτε άλλως πως, θεωρείται ανακριβής εμπορική περιγραφή εάν η ένδειξη αυτή είναι ανακριβής σε οποιαδήποτε έκταση ή βαθμό, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που η ένδειξη αναφέρεται σε βαθμό καθαρότητας χαμηλότερο από τον πραγματικό.

(5) Περιγραφές που σχετίζονται με το βαθμό καθαρότητας πολύτιμων μετάλλων ερμηνεύονται, σύμφωνα με το Μέρος ΙΙΙ του Παραρτήματος Ι.

(6) Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου-

(α) «Διαφήμιση» περιλαμβάνει κατάλογο, εγκύκλιο και τιμοκατάλογο·

(β) το άρθρο 6 του περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμου που δίδει την έννοια του όρου «επίθεση εμπορικής περιγραφής», εφαρμόζεται στις παραγράφους (α), (β) και (γ) του εδαφίου (1) για την ερμηνεία αναφορών σε περιγραφές που τίθενται σε αντικείμενα, όπως εφαρμόζεται στους εν λόγω Νόμους για την ερμηνεία αναφορών σε εμπορικές περιγραφές·

(γ) οποιοσδήποτε εκθέτει αντικείμενα ή έχει στην κατοχή του αντικείμενα με πρόθεση να τα διαθέσει, θεωρείται ότι τα προσφέρει προς πώληση.

(7) Οπουδήποτε σε διαφήμιση χρησιμοποιείται περιγραφή σε σχέση με οποιαδήποτε κατηγορία αντικειμένων, για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει διαπραχθεί αδίκημα με βάση-

(α) Την παράγραφο (α) ή (β) του εδαφίου (1), ή

(β) την παράγραφο (γ) του εδαφίου (1) στην περίπτωση που το πρόσωπο που δημοσιεύει ή εκθέτει τη διαφήμιση, προμηθεύει ή προσφέρει προς πώληση αντικείμενα της κατηγορίας εκείνης,

η περιγραφή θα εκλαμβάνεται ότι αφορά όλα τα αντικείμενα της κατηγορίας, είτε υπάρχουν κατά το χρόνο που δημοσιεύεται η διαφήμιση, είτε όχι.

(8) Το εδάφιο (3) του άρθρου 7 του περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμου εφαρμόζεται για να διαπιστωθεί κατά πόσο οποιαδήποτε αντικείμενα ανήκουν στην κατηγορία που αναφέρεται στην περιγραφή που χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση.

(9) Το εδάφιο (2) του άρθρου 2 του περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμου εφαρμόζεται για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου.